Thursday, 29 May 2014

Kebaikan B Complex Shaklee Untuk Ibu Menyusu


Bismillahirrahmanirrahim...

Salam semua...bersiaran awal pagi pulak hari ni..sebabnyer...baru sahaja lepas mengepam susu tapi tak banyak sangat hasil tuaian...maybe tension tengok banyak2 dokumen kat depan meja ofis nih..

Begitu besar effect STRESS ni kepada ibu-ibu menyusu. B complex ni sangat penting untuk membantu ibu menyusu..ia bertindak sebagai Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

 
Menggunung dengan dokumen baucar bayaran....
 
B Complex bukan setakat membantu ibu menyusu mengekalkan dan melancarkan susu ibu..tetapi lebih daripada itu...lagipun B Complex ni dikenali sangat sebagai " B for Beauty" True beauty radiates from within.....Bagaimana pentingnya B complex dalam menjadikan seorang wanita itu kelihatan CANTIK? 


Jom baca fakta ini:

Antaranya :-

1. Ia membantu bagi isteri, ibu atau wanita berkerjaya yang kurang rehat agar sentiasa bertenaga.
Apabila seorang ibu itu kerap bangun malam untuk menguruskan anak serta menyusukan anaknya, secara tidak langsung ini telah mengganggu sistem badan si ibu untuk mendapatkan good sleep or quality sleep. Apabila ini berlaku, sel2 tidak dapat berkembang dengan sihat. Inilah antara punca mengapa ramai ibu2 yang baru beranak 1 atau 2 sudah kelihatan lebih berusia dari umur sebenar....umur muda tapi nampak macam makcik2...adoii!

2. Vitamin B membantu sebagai penenang.
Banyak faktor yang menyebabkan ibu2 jadi stress, antaranya disebabkan urusan kerja, rumahtangga dan sebagainya. Maka di sini vitamin B Complex memainkan peranan yang sangat penting. Apabila seseorang ibu itu tenang, maka flow susunya juga akan lebih lancar...tugas2 harian pun mudah untuk dilakukan dalam keadaan lancar.

3. Vitamin B adalah "spark plug " dalam badan kita. 
Macam nak start enjin kereta la pulak...Bagaimana? B Complex bertindak menukarkan makanan kepada tenaga. Tidak dinafikan ada sesetengah orang kata jadi lapar selepas ambil B Complex ni...tapi B Complex ini bukanlah punca kegemukan..banyak faktor lain yang menyebabkan kegemukan seperti tak bersenam, banyak makan makanan tinggi kalori dsb nya,....

Banyak lagi sebab mengapa wanita sangat memerlukan B Complex dan antara tanda KEKURANGAN B complex pada seseorang itu ialah cepat marah, kemurungan, cepat letih, moody, kulit nampak kusam, tension, kelemumur, insomnia, sembelit, kurang selera makan ...

B Complex Shaklee (120 tablet)

Kepentingan B complex:

Ada beberapa perkara yang menyebabkan tubuh kita memerlukan lebih vitamin B atau lebih khusus ialah B Complex.

(1) Vitamin B larut air dan tidak disimpan dalam badan pada bila-bila masa pun. Ia mesti sentiasa diganti – malah setiap hari.

(2) Banyak vitamin B dimusnahkan atau menjadi deaktif kerana cahaya. Tidak banyak usaha yang dilakukan untuk melindungi vitamin bernilai ini dari cahaya.

(3) Gula menghapuskan B Complex. Lima kali ganda B Complex mengikut RDA diperlukan untuk memetabolismekan gula dalam cuma satu minuman Cola. Dan bayangkan mengikut kajian… secara purata setiap kita menerima hampir 128 paun gula setahun

(4) Stress mental dan stress fizikal meluputkan lebih B Complex. Tekanan atau stress adalah asam ragam dalam hidup semua orang. Biarpun kita sering memikirkan stress mental, stress fizikal juga boleh merosakkan kita. Kebanyakan vitamin B dilibatkan dalam pengeluaran neurotransmitter dan pengubahsuai dalam otak yang membolehkan badan mengatasi stress dengan baik.

(5) Haba menghapuskan kebanyakan unsur B Complex. Dalam proses penyediaan makanan, vitamin B sensitif kepada haba yang yang sering memusnahkan. Sesungguhnya vitamin dimusnahkan ketika penyediaan makanan segera, makanan dalam tin, makanan yang dibekukan dan makanan siap masak.

(6) Antibiotik, pil tidur, pil perancang, racun serangga menghapuskan banyak vitamin B Complex. Ubat-ubatan ini menghapuskan bekalan B Complex dengan mudah.

(7) Sesetengah sumber B Complex yang terkaya diketepikan oleh sesetengah individu. Daging seperti hati, limpa dan jantung tidak dimakan atau dilarang untuk sesetengah individu disebabkan tuntutan keagamaan mahupun akibat kolesterol yang tinggi. Vegetarian pula menghadapi masalah vitamin B12 sebab vitamin ini hampir tidak wujud dalam keluarga sayur-sayuran.
 
..............dan inilah rahsia sebenar yang membuatkan ibu2 menyusu di luar sana berseri2 apabila mula mengamalkan Breastfeeding Set malah lebih tenang untuk menunaikan tanggungjawab untuk menyusukan si manja..



Ummu Athiyah binti Ismail
Shaklee ID (858104)
SMS/Whatsapp 012-222 9578 untuk membuat sebarang pembelian.
Konsultansi PERCUMA diberikan.
Untuk dapatkan secara COD, saya adalah pengedar Shaklee di kawasan Kg Sg Merab Luar, Bangi dan Sg Sekamat, Kajang dan Dataran Masjid Putrajaya (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sehingga 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.



Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Related Posts by Categories



0 comments :

 

Copyright © Moms Beauty Shoppe . Designed by Whitey Mommy